RASPORED BISKUPOVIH SLAVLJA U GOSPIĆKOJ KATEDRALI U VELIKOM TJEDNU

·Nedjelja muke Gospodinove - Cvjetnica u 10 sati, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodit će misno slavlje u gospićkoj katedrali Navještenja BDM. Misi će u 9.30 sati prethoditi blagoslov grančica kod crkve sv. Ivana Nepomuka i ophod ulicama Gospića čime će se vjernici spomenuti Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem.

·Velika srijeda u gospićkoj katedrali Navještenja BDM, 28. ožujka, u 10:30 sati slavit će se misa posvete ulja koju će u zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem predvoditi gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Na misnom slavlju sudjelovat će svi dijecezanski i redovnički svećenici Biskupije koji će na toj svetoj misi obnoviti svećenička obećanja.

·Veliki četvrtak - 29. ožujka, misu Večere Gospodnje u gospićkoj prvostolnici Navještenja BDM, u 18 sati, predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Tom prilikom biskup Križić obredno će oprati noge dvanaestorici Apostola. 

·Veliki petak, 30. ožujka, liturgijske obrede u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 18 sati predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

·Velika subota - 31. ožujka, svečano vazmeno bdjenje s blagoslovom novog ognja u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 21 sat predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

·Uskrs - gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović tradicionalno će uskršnje misno slavlje predvoditi u Gospiću u katedrali Navještenja BDM u 10 sati.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.