"24 sata za Gospodina" u gospićkoj katedrali

Inicijativu "24 sata za Gospodina" papa Franjo je odredio da se u svim biskupijama održi u petak i subotu prije četvrte korizmene nedjelje, to jest 9. i 10. ožujka 2018. godine.

Tako je molitvena inicijativa „24 sata za Gospodina“ održana u gospićkoj katedrali Navještenja BDM. Klanjanje je započelo u petak 9. ožujka nakon večernje svete mise u 18 sati, a završilo je 10. ožujka svečanim blagoslovom i svetom misom u 18 sati. Tijekom 24 sata u Katedrali su se izmjenjivali svećenici Gospićkog dekanata koji su vjernicima bili na raspolaganju za svetu ispovijed i duhovni razgovor.  

Podsjetimo, papa Franjo u svojoj poruci za Korizmu 2018. između ostalog piše: «Pozivam prije svega članove Crkve da gorljivo prionu korizmenom hodu, poduprti milostinjom, postom i molitvom. Ako se katkad čini da se ljubav gasi u mnogim srcima, znajmo da se to nikada ne događa u Božjem srcu. On nam neprestano daje prigode da počnemo iznova ljubiti. Jedna takva zgodna prigoda bit će i ove godine inicijativa '24 sata za Gospodina', koja poziva čitavu crkvenu zajednicu slaviti sakrament pomirenja u sklopu euharistijskog klanjanja. Inicijativa je održana nadahnjujući se na riječima Psalma 130, 4: 'U tebe je praštanje'.»

 

tekst/foto        M.R.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.