TRIBINA  - "40 dana za život"

U četvrtak, 15. veljače 2018., na poziv vlč. Marinka Miličevića, generalnog vikara gospićko-senjske biskupije te Tomislava Jurića, člana Inicijative 40 dana za život - Split, u Gospiću je održana prva tribina vezana uz Inicijativu 40 dana za život. Gosti predavači na ovoj tribini bili su Petra Milković, nacionalna voditeljica kampanje te Filip Đekić, član zagrebačkog tima Inicijative

Na tribini je bilo prisutno 40ak vjernika, među njima i tri svećenika naše biskupije, koji su sa zanimanjem slušali kakva je čudesa Gospodin napravio kroz Inicijativu u svijetu i u Hrvatskoj. Inicijativa u Hrvatskoj postoji već četiri i pol godine. Gospođa Milković svjedočila je i govorila o spašenim životima kojih je u Hrvatskoj 47 za koje znamo u tom vremenu, o obraćenju majki i očeva koji nose rane pobačaja, o obraćenju medicinskog osoblja i o tome kako ova Inicijativa utječe na to da se tema pobačaja, koja je bila veliki tabu u našem društvu, stavlja u javni diskurs, te o njoj govori sve više ljudi.

„Tijekom ove kampanje pozivamo vjernike da razmisle o vrijednosti svakog ljudskog života i to riječima: Ove korizme… što ćeš TI učiniti za sebe i za druge? Vjerujemo da će ova korizmena kampanja biti blagoslovljena svakim blagoslovom, ne samo za nerođene i njihove majke i očeve, već za svakog onog tko se odvaži doći pred bolnicu ili dom zdravlja u svome gradu i hrabro stati uz nerođene.“, rekla je Petra Milković, nacionalna voditeljica ove kampanje.

Nakon predavanja, vjernici u publici postavlalii su pitanja gostima, a posebno su ih zanimali tehnički detalji i što je sve potrebno kako bi se Inicijativa organiziralau našoj župi, a potom moglo ustati za nerođene i ispred gospićke bolnice.

Učini nešto za sebe i za druge ove korizme i spasi život tamo gdje živiš!

tekst/foto L.S.

TRIBINA ANGELUS - 40 dana za život TRIBINA ANGELUS - 40 dana za život TRIBINA ANGELUS - 40 dana za život

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.