Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika

Opću bolnicu u Gospiću pohodio je 13. veljače 2018. gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić povodom Svjetskog dana bolesnika. Prije svete mise biskup se susreo s ravnateljicom Opće bolnice mr. sc. Sandrom Čubelić, dr. med., koja je oca biskupa upoznala s radom bolnice, dosadašnjim djelovanjem kao i s budućim planovima i projektima unapređenja pružanja što kvalitetnije skrbi bolesnicima. Nakon susreta s ravnateljicom, biskup u pratnji ravnateljice i medicinskog osoblja, obišao je odjel interne medicine gdje se susreo s bolesnicima kojima je dao riječ ohrabrenja u nošenju s tjelesnim patnjama.

Nakon susreta s bolesnicima, otac biskup je u koncelebraciji gospićkog župnika vlč. Maria Vazgeča, ravnatelja Caritasa vlč. Luke Blaževića i biskupovog tajnika vlč. Mišela Grgurića slavio svetu misu za bolesnike i sve osoblje bolnice.

Na svetoj misi okupljenim liječnicima, medicinskim sestrama i bolesnicima otac biskup u propovijedi predstavio je Bartimeja, slijepca od rođenja, koji nije bio razumljiv drušvu u kojemu je živio. “On Isusa nije poznavao, ali kada je čuo za njega htio je da ga Isus izliječi. Mnogi oko njega pokušali su ga ušutkati, ali njegov glas došao je do Isusa. Tada oni koji su ga ušutkivali sokolili su ga i pozvali da dođe k Isusu. Kao da mnogi ne prepoznaju patnje ljudi do sebe, ali kada nam je sve dobro oni nam nude svoju pomoć. Bartimeja je spasila njegova vjera. U patnjama nam je Bog još bliži. Možemo slobodno reći da su bolnice sveta mjesta, jer tu ima mnogo patnje. Ali nisu patnici samo u bolnici, ima ih na mnogim mjestima. Mi smo ti koji moramo pokazati suosjećanje za ljudske patnje. Možemo imati zdrave tjelesne oči, ali ako nemamo oči srca i duše, onda nećemo primjetiti patnike koji se nalaze u našoj blizini. Sv. Majka Tereza je rekla da u Indiji mnogi umiru zbog raznih bolesti, ali oni kojima se pruži ljubav u posljednji trenutcima njihovog života, umiru s osmijehom na licu, iako njihova patnja nije nestala. Neka nam Bog udijeli tu milost da očima srca prepoznajemo bolesne i patnike da im u ljubavi možemo pomagati” poručio je biskup Zdenko.      

tekst/foto M.G./L.S.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.