Blagdan Krštenja Gospodinova

Danas, na blagdan Krštenja Gospodinova završava božićno vrijeme. Svetu misu u Katedrali Navještenja BDM u 10,00 sati predvodio je biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić u zajedništvu s gospićkim župnikom preč. Mariom Vazgečom i kancelarom Biskupije preč. Mišelom Grgurićem. Iako današnjim danom završava božićno vrijeme,neka Božić ostane i dalje u našem srcu, naglasio je biskup Križić na početku misnog slavlja.

Na krštenju Gospodinovu Bog se očitovao kroz sve tri osobe Trojstva. Sin Božji, Isus, izlazi iz skrovitog života i krsti se na rijeci Jordanu. Kad je Isus primio krštenje na rijeci Jordanu, otvorilo se nebo i čuo se Očev glas: „Ti si Sin moj, ljubljeni! U tebi mi sva milina!“
Svi smo mi po krštenju postali djeca Božja, ljubljena djeca Božja. Nad svakim od nas čuo se Očev glas: Ti si moj! Ti meni pripadaš! Po krštenju pripadamo Gospodinu. I uvijek će nas Bog kao takve prepoznavati i voljeti kao svoje sinove i kćeri.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem radosnih božičnih pjesama uzveličao je katedralni zbor pod ravnanjem g. Franje Puškarića.

Nakon misnog slavlja uz prisustvo vjernika biskup Križić blagoslovio je župni stan koji se već tradicionalno blagoslivlja u nedjelju kojom završava božično vrijeme.

tekst/foto L.S/M.S.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.