Molitvena akcija „Milijun djece moli krunicu“ u našoj osnovnoj školi

 

Molitvena akcija „Milijun djece moli krunicu“, čiji počeci sežu još iz 2005. godine, održana je i ove godine u utorak 18. listopada, u velikom broju zemalja, među kojima i u Hrvatskoj. Organizira je papinska humanitarna organizacija Pomoć Crkvi u nevolji. Naša Osnovna škola dr. Jure Turića u Gospiću priključila se ovoj molitvenoj akciji u obliku školskog projekta. Cilj akcije i projekta bio je upoznati učenike sa samom inicijativom i aktivno sudjelovati u njezinu širenju i promicanju temeljnih društvenih i religijskih vrijednosti kao što su mir, međusobno zajedništvo, prihvaćanje drugoga, ljubav i suosjećanje s drugima, briga za zajedničko dobro. Na poticaj pape Franje glavna nakana na koju smo ove godine molili je Marijina pomoć napaćenoj Ukrajini i drugim narodima koji pate zbog rata ili bilo kojeg drugog oblika nasilja.

U pripreme za ostvarenje  projekta uključili su se najprije vjeroučenici 4.d razreda koji su s vjeroučiteljem Franjom Puškarićem izradili prigodni plakat s motivom desetice krunice. Budući da se u nedjelju 23. listopada, slavi Svjetski dan misija, zrnca desetice krunice obojili su u misijskim bojama. Time su na svojevrstan način nastojali pokazati jednu od namjera ove molitvene akcije, a to je pomoći dublje razumjeti da svi (mi koji već jesmo kršćani i oni koji će djelovanjem misionara to tek postati) imamo jednog Oca na nebesima koji je milosrdan i koji nam je dao Mariju kao našu nebesku Majku.

Na dan održavanja molitvene akcije – projekta vjeroučenici 3.d, 4.d, 5.d i 7.b razreda pod vodstvom vjeroučitelja Jelene Majer, Mirele Miočević, Franje Puškarića i Leonarde Ružička okupili su se u holu škole. Pridružili su im se župni vikar župe Navještenja BDM u Gospiću, o. Domagoj Jelača i ravnatelj škole Ivica Radošević. Vjeroučitelji su upoznali vjeroučenike s molitvenom akcijom i njezinim ciljevima, a potom su svi zajedno izmolili krunicu i napravili zajedničku fotografiju.

 

Vjeroučitelj Franje Puškarić

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.