Ministranti

Ministranti kao službenici oltara pomažu da sv. misa i drugi obredi budu još ljepši i uzvišeniji. Ime ministrant dolazi od latinske riječi ministrare što znači služiti, posluživati pa se stoga, riječ ministrant prevodi kao poslužitelj kod oltara. Ministrant služi, poslužuje, priprema i navješćuje dolazak Isusa Krista za vrijeme svete mise.

Ministrantski zbor župe Navještenja Blažene Djevice Marije Gospić ima desetak ministranata. Ove šk. godine ima ih manje jer su neki upisali srednju školu, pa misle da su prestari za ministrante, a ministrant Marko Butković nakon osmog razreda otišao je, kao kandidat za svećenika, u zadarsko sjemenište. Tijekom školske godine svake subote ministranti se redovito okupljaju na ministrantskim sastancima na kojima uče nešto novo da se što bolje pripreme za posluživanje kod oltara, a potom se druže i vesele.

Ministrantska služba je važna i potrebna. Ministrant je odmah do svećenika te je svojom službom u bogoslužju njegov najbliži suradnik. Međutim, biti u posebnoj blizini Božjoj nije samo posebna čast nego i odgovornost. Zato se pozivaju za ministrante oni kandidati koji se osjećaju spremni i koji doista imaju pravu želju pristupiti zboru ministranata i aktivno sudjelovati u župnoj zajednici.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.