Misijska zajednica župe

PRIGODOM MISIJSKE NEDJELJE OSNOVANA MISIJSKA ZAJEDNICA ŽUPE

Sestre Velimira i Vinka potaknule su majke i djecu na posebnu akciju prikupljanja sredstava za misije organizirajući misijsku prodaju. Uključili su se, uz mame i djecu, gospićki slastičari, bake i dakako, časne sestre ne samo iz župe nego i iz biskupije. Pristiglo je puno kolača, a s. Velimira je vodila izradu cvjetnih aranžmana također za prodaju, jer su blizu Svi Sveti pa su ih župljani rado pokupovali. Ovi naši krajevi bili su u ratnoj izolaciji, stoga nije teško potaknuti osjećaje darežljivosti prema onima koji u svemu oskudijevaju. Zato su svi paketići s misijskog stola razgrabljeni, a neki su dali svoj prilog a da nisu uzeli ni kolače niti cvijeće. Od ove prodaje i dobrovoljnih priloga za tu Misijsku nedjelju skupilo se 4.086,05 kn za misije.

Pored materijalne pomoći svi su se rado uključili u molitvu za misionarke i misionare kao i za sve vjernike i ljude u misijskim krajevima. Nedugo nakon ove misijske akcije, pokrenuta je u Došašću još jedna akcija prikupljanja sredstava za misije. Pokrenuta je radionica u kojoj su članice i članovi izrađivali adventske vjenčiće za obitelji, također božićne čestitke koje su prodavali 1. nedjelje Došašća. 

Tako je, u Godini vjere inicijativom, dobrotom i toplinom srca naših časnih sestara Velimire i Vinke i župnika mons. Mile Čančara, osnovana  22. studenog 2012. malobrojna, ali s velikim planovima, Misijska zajednica u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću. Zahvalni Gospodinu za zdravlje duha i tijela udruženim snagama izrađivali su adventske vjenčiće i kuglice koji su krasili i širili toplinu u mnogim domovima, a novac dobiven od prodaje davali smo za misijske potrebe Crkve.  Nakon časnih sestara i gospođe Maje Tomaić Serdar za Misijsku zajednicu brine se  gospođa Danijela Krmpotić, kao voditeljica.

U nadi buđenja ljubavi i suosjećanja svojim radom i trudom potičimo svoje bližnje na odricanje i molitvu za potrebitu braću i sestre, misionare i misionarke.

Župljani se odazivaju u velikom broju i pokazuju da ne okreću glavu od patnje i potreba znanih i neznanih. Takvim zajedništvom i ujedinjenim snagama svijet se mijenja  te čini boljim i ljepšim.  Stoga članice Misijske zajednice zahvaljuju svima na dobrovoljnim prilozima  te radosno pozivaju sve zainteresirane da  se pridruže Misijskoj zajednici u njezinu djelovanju. (Možete se javiti voditeljici misijske zajednice Danijeli Krmpotić, br.mob.038/185-3099).

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.