Oproštaj od velečasnog Vazgeča 

U nedjelju 22. kolovoza 2021. na svetoj misi u 10,00 sati oprostili smo se od našeg župnika prečasnog Maria Vazgeča koji je u župi služio posljednje četiri godine.

Misno slavlje predvodio je župnik a prije blagoslova obratio se župljanima riječima zahvale na suradnji tijekom proteklih godina. Istaknuo je kako uvijek možemo više i bolje no i neizmjerno je zadovoljan što je svatko od župljana, kao i on osobno, dao ono najbolje od sebe za boljitak župe. Nakon župnikovog govora uslijedila je zahvala ministranata, članova Katedralnog zbora i članova Župnog pastoralnog vijeća. Riječi zahvale u ime svih uputila je vijećnica Maja Serdar.

˝Dragi velečasni Mario,

Hvala što ste došli u našu župu, bili s nama četiri godine i brižno nas vodili u svim životnim situacijama. Hvala što ste nam kroz divne propovijedi, koje smo oduševljeno slušali, znali približiti riječi Svetog pisma. Bog nam uvijek želi samo najbolje i zato vjerujemo kako nam je posljednjih godina poslao Vas da bismo rasli duhom i još iskrenije ljubili Crkvu i svoju župu.

Ponekad ne vidimo svrhu nekog čina kao što je Vaš odlazak i rastanak s Vama, ali moramo vjerovati Bogu jer on zna i sve čini za naše dobro. Ovo svakako nije kraj, već novi početak jer znamo da ćemo se i dalje viđati i svakim novim susretom osjetiti onu radost koju smo osjećali ovdje u našoj župi pri susretima s Vama. Svima nam je poznata misao: „Nikto nije nezamjenjiv, ali neki ljudi će uvijek nedostajati“. Nedostajat ćete nam, dragi župniče!

Zahvaljujem Vam u ime svih župljana, članova Župnog pastoralnog vijeća, naših dragih i marljivih ministranata te Katedralnog zbora koji nas svojom pjesmom uvijek čini radosnijima.  Neka Vas u novoj župi čuva dragi Bog, neka vas prati duhovni i tjelesni mir, a ljubav ispunja Vaše srce.

Kako ne bismo ostali samo na riječima odlučili smo svoju zahvalnost izraziti darovima. Ministranti daruju buket cvijeća i štolu, Katedralni zbor daruje misnicu i košulju, a župljani i članovi Župnog pastoralnog vijeća župe Navještenja Blažene Djevice Marije daruju košaru ličkih domaćih proizvoda, simbol grada Gospića i ljiljan.

Još jedno veliko hvala i neka Duh Sveti bdije nad Vama! ˝

 

U ponedjeljak, 23. kolovoza 2021. Godine preč. Mario Vazgeč i službeno je predao službu mons. Marinku Miličeviću, novom župniku naše župe Navještenja BDM u Gospiću. Želimo dobrodošlicu novom župniku, kojeg u župi već gotovo svi župljani dobro poznaju, kao i njegovim kapelanima  don Anđelku Kaćunku  i Stanku Smiljaniću.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.