PRVA SVETA PRIČEST U GOSPIĆU 

U subotu, 29. svibnja, u Gospiću održano je slavlje prve svete pričesti u dvije skupine. Pod svečanim euharistijskim slavljima u 9 i 11 sati, koja je u katedrali Navještenja BDM predvodio župnik preč. Mario Vazgeč, k stolu Tijela i Krvi Kristove prvi put pristupilo je 70 prvopričesnika (po 35 u prvoj i drugoj skupini). Prostor ispred oltara bio je ukrašen likovima kaleža, klasova žita i grozdova s imenima i prezimenima prvopričesnika za što su se pobrinuli vjeroučitelji u suradnji s foto-studijem „FMI“ i cvjećarnom „Marta“.

Prvo misno slavlje za prvopričesnike 3.a i 3.b razreda započelo je pozdravom prvopričesnicima koji im je u ime svih roditelja uputio Dejan Kovačević, a potom su prvopričesnici iz 3.b razreda, Milan Pintar, Zara Alar, Niko Štimac i Elena Jengić izrekli recitaciju Noćas je sa mnom srce bdjelo. Prvo čitanje pročitao je ravnatelj škole Ivica Radošević, a psalam Kristina Jengić. Evanđelje je navijestio i propovijedao župnik preč. Vazgeč. Prije obnove krsnih obećanja, prvopričesnici iz 3.a razreda, Maja Tonković, Karlo Franjić, Dora Murgić i Lukas Kovačević recitirali su pjesmicu Obnova krsnih obećanja, a majke Silvana Franjić i Ivanka Špoljarić upalile su krsne svijeće na uskrsnoj svijeći. Molitvu vjernika pročitale su učiteljice Nikolina Grbac i Marica Jovanović. Darove na oltar (hostije, kalež, vino, vodu i Bibliju) prinijeli su prvopričesnici iz 3.a i 3.b razreda: Luka Škrbina, Magdalena Sanković, Tomi Špoljarić, Nicol Muhar i Toni Špoljarić, dok je prigodne tekstove čitala vjeroučiteljica Jelena Majer. Nakon pričesti, svoju zahvalu roditeljima i ostalim prisutnima recitacijom Naše zahvale izrekli su prvopričesnici Lukas Devčić, Ana Horvatek, Gabrijel Tominc i Katja Jovanović. Pridružili su im se ostali prvopričesnici otpjevavši pjesmu Hvala mama, hvala tata.

Drugo misno slavlje za prvopričesnike 3.c i 3.d razreda započelo je također, pozdravom prvopričesnicima koji je uputila Nikolina Milinković, a potom su prvopričesnici iz 3.d razreda, Lana Grgurić, Ivano Milinković, Valentina Šarić i Jakov Kulaš izrecitirali pjesmicu Noćas je sa mnom srce bdjelo. Prvo čitanje pročitao je ravnatelj škole Ivica Radošević, psalam Mirela Miočević, evanđelje navijestio župni vikar vlč. Domagoj Tujmer i propovijedao župnik preč. Vazgeč. Prije obnove krsnih obećanja, prvopričesnice iz 3.c razreda, Petra Balenović, Lana Buneta, Mia Vukelić i Tihana Marković recitirale su pjesmicu Obnova krsnih obećanja, a majke Marija Milinović Marković i Sanja Biškupić upalile su krsne svijeće na uskrsnoj svijeći. Molitvu vjernika pročitale su učiteljice Ljubica Ilievska Radošević i Lidija Štimac. U prinosu darova popraćenom prigodnim tekstovima koje je čitala vjeroučiteljica Jelena Majer sudjelovali su prvopričesnici iz 3.c i 3.d razreda: Emanuel Miočević, Matea Krmpotić, Josip Biškupić, Ida Stilinović i Luka Pavelić. Nakon pričesti recitacijom Naše zahvale zahvalili su se Tomislav Tomljenović, Mirna Medunić, Antonija Jelinić i Dario Šikić, a potom su svi prvopričesnici otpjevali zajedno pjesmu Hvala mama, hvala tata. Na ovoj misi koncelebrirao je i fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene.

Oba misna slavlja animirali su pjesmom sami prvopričesnici uz glazbenu pratnju vjeroučitelja Franje Puškarića. Nakon završnog blagoslova i podjele uspomena na prvu pričest, prvopričesnici su se fotografirali zajedno sa župnikom, svojim učiteljima i ravnateljem škole Ivicom Radoševićem, a potom su im u župnom stanu podijeljene krunice.

 

Franje Puškarić

POPIS PRVOPRIČESNIKA 2021.

3.a – učiteljica Nikolina Grbac

Stipanija Balen

Josip Bažant

Nina Devčić

Karlo Franjić

Nikola Grbac

Dario Hećimović

Ivano Horvatović

Katja Jovanović

Lukas Kovačević

Dora Murgić

Tin Naglić

Lorena Orešković

Blaž Petrović

Magdalena Sanković

Luka Škrbina

Marina Šnjarić

Gabrijel Tominc

Maja Tonković

 

3.b – učiteljica Marica Jovanović

Zara Alar

Josip Baburić

Lukas Devčić

Ana Horvatek

Elena Jengić

David Mihael Matasić

Ema Milovac

Nicol Muhar

Milan Pintar

Lea Radošević

Katarina Šarić

Tomi Špoljarić

Toni Špoljarić

Niko Štimac

Borna Vidaković

Marko Vujnović

Marijana Župan

 

3.c – učiteljica Ljubica Ilievska Radošević

Karlo Asić

Petra Balenović

Lana Buneta

Luka Dejanović

Lena Filipović

Ivan Jovanović

Teo Jožef Samardžija

Ivan Petar Katić

Tihana Marković

Mirna Medunić

Andrija Obućina

Marta Rudelić

Ida Stilinović

Jure Tomljenović

Tomislav Tomljenović

Mia Vukelić

 

3.d – učiteljica Lidija Štimac

Borna Abramović

Josip Biškupić

Marin Brkljačić

Franka Bukovac

Lana Grgurić

Antonija Jelinić

Matea Krmpotić

Jakov Kulaš

Mihael Marinić

Ivor Mašić

Ivano Milinković

Emanuel Miočević

Luka Pavelić

Valentina Šarić

Dario Šikić

Petra Štajdohar

Lucija Tonković

Ivona Vojnić

Petar Vrkljan

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.